onsdag 26 augusti 2015

Som sagt var...

Större bild - Klicka på bilden!

Lövsångare igår utanför i trädet hemma
Edit:
Har fått svar från Telia både på Fejan och svar här i bloggkommentarsfältet...glädjande!
Det får gå några dagar nu och se hur det fungerar...om det behöver göras något mer eller inte...


...varför oroa sig för dagens problem...imorgon kommer det nya...sitter och väntar på att en tekniker ska komma från Telia...har krånglat med digitalteven i två dar nu och inte fått ordning på probsen...teven hackar är problemet...omstarter, reseter...stängt av strömmen till router och ruckosarna...startat om igen och startat om teveboxen och fan å hans moster va vi har testat allt...googlat på routerfel, och till slut inte ens teven funkar nu...Telia säger att det är nå tjall nånstans...trög uppkoppling...sirap i ledningen typ...såååå...jag ordar inget mer...men längtar ut efter att ha suttit och väntat hela dagen igår  och får väl vänta även idag på teknikern...undrar när han hör av sig idag?
...felet ska vara avhjälpt den 26/8 står det på felanmälan från Telia...jag bara suckar å suckar...

Va fan är det med mig och datorteknik...?

lördag 22 augusti 2015

Nya vyer...

Större bild - Klicka på bilden!


...ska bli kul å testa...åsså fick jag in bilderna som jag vill att de ska gå in...alltså med usb-kabeln på D700:an...tack för det vem som nu äras bör!?

fredag 21 augusti 2015

söndag 16 augusti 2015

Hösten är nära...

Större bild - Klicka på bilden!


...och det stora vemodet rullar in men sommarn kom till slut i alla fall de sista dagarna...hur länge det nu varar sa pessimisten...men jag gillar ju hösten så för mig är det gött mos men för frugan är det värre som ska börja jobba imorrn...en semester som går till historien som den kallaste och regnigaste i mannaminne sen får statistiken säga vad fanken den vill!
Men vi slapp i alla fall den värsta värmeböljan och det är gött så...

Vad beträffar nya W - 10 så nämnde jag probs med inladdning av bilder som en del haft och det har jag med haft vad gäller D700:an...den hittade inga filer så det blev kortläsare och då gick bilderna in men vill helst att det ska gå att använda usb-kabeln på kameran enär det sliter på kontakterna i kameran att ta bort och sätta in kortet.
Men men det kanske löser sig med tiden...den andra kameran funkade det bra på...det är säkert en inställningsgrej antar jag men ids inte hålla på mer än vad som nöden kräver...så det får vara...det strular ändå så det räcker och blir över emellanåt...sååååå...

På tal om annat strul så funkade inte banken i morse när jag skulle kolla kontot...inget konto!!!
Men va f...är det här nu´rå...inget...bara en rad om att du kan skapa ett nytt konto genom att klicka på ikonen som ska klickas på då...gick in i datorn och kollade...inget där heller...men va f...efter en stund såg jag att de hade problem...stod en liten notis i driftinfo med utropstecken...men jag såg ju scenariot med kapat konto och hela fadderullan framför mig när jag låg i sängen och klickade upp banken i muppen!
Skönt att det inte var nå sånt! Huuuuhhhh...!
Har inte kollat mer men blev ju lite lugnare efter meddelandet...!

Det här gillar jag inte heller...kommer upp varenda gång man går in på en Googleblogg...hur får man bort det...ska väl räcka att man klickar en gång men kommer ju upp varenda gång man går in på en blogg...vill ha bort, bort,bort...

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Information om din användning av webbplatsen delas med Google. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Ingen idé att oroa sig över problemen idag...det kommer nya problem i morgon...häpp!

Ha det gött!

Ses!

lördag 15 augusti 2015

Å-skådare...

Större bild - Klicka på bilden!










Lindsvärmare lyckades jag googla fram...



onsdag 12 augusti 2015

tisdag 11 augusti 2015

Dörrprydnad...

Större bild - Klicka på bilden!



...till entrédörren har frugan pysslat med på förmiddan.

Fem måndagsbilder...

Större bild - Klicka på bilden!

Var å kolla örnarna igår men endast denna inom skotthåll...örnarna höll sig på betryggande avstånd och det kändes avmattande på nått vis...inte lika mycket fart på dem som sistens men visst ett antal av ca 15 styck såg jag på andra sidan och några flög också över sjön och dök efter fisk...fiskgjusen drog över huvudet på mig en gång...med nyfångad fisk i klorna... men tog inga bilder...har ju så mycket såna...satt till middan ungefär sen drog jag mina rundor och kika på vad som kunde finnas där...

...skvättan var hemma vid sin sten vid "göktyteberget"...

...posade fint...

...denna pose tycker jag nog är finast på den...

...nya gluggen levererar även såna här bilder...! 
Gött!
  


söndag 9 augusti 2015

Törnskata med ungar...

Större bild - Klicka på bilden!


....premiär för nya gluggen...lirar fett...jag är nöjd som fan! :-)
Tack JM...ett nöje att göra affär med dig! (tumbs up)







Öster-Malma - 9 augusti 2015

Det lirar bra MEN...

Större bild - Klicka på bilden!

Vad 2 augusti - 2015

...kör med Chrome som vanligt...IE eller som det heter nu Windows Edge gillade jag inte alls men en vanesak antar jag men Crome ser ut precis som innan W 10:an gick in så kör på med det även i fortsättningen och alternerar med Firefox om det skulle vara så...annars var det väl inga större ovationer att lära sig nytt om...bilderna jag tog nu på förmiddan gick in bra...det var nån som hade problem med det...men jag kopplade in sladden te kameran som vanligt i Bridge och hämtade bilder nyss och det lirade gött!

lördag 8 augusti 2015

Windows 10:an har kommit in i min dator...

Större bild - Klicka på bilden!


Hur gick det...jodå till slut blev det bra...

Laddade ner 10:an men kom inte ut på internet efter det...hittade inget nätverk...jag har Telia trådlösa teve och internet å allt och sticka Linksys till datorn...klickade på ikonen nere till höger men kom inte upp nå nätverk att ansluta till...?  

Kom på...stickan till trådlösa...på kartongen står det W7...då kanske det är det som felar att den inte är kompatibel med 10:an...det är därför den inte hittar något nätverk...??? 
Får dra te Elgiganten imöra (Läs idag på förmiddan)och kolla...

Det blir enklare liksom...typ...hålla tumsen att lösningen finns där...       

Jippiiiiiieaaahooooo....nu är jag inne...var te Elgiganten köpte en ny sticka och nu hittades nätverk att ansluta till...men 500 peng gick stickan på...om jag hade kunnat det här med datorn bättre så hade det gått att ladda in drivrutiner i datorn så "gamla" stickan blivit uppdaterad men hellre 500 peng och ett enkelt förfarande än sitta vid datorn å greja med sånt man inte fattar att man ska begripa hur det fungerar, blev lite Kurt Olsson där men i alla fall...underbart att va hemma igen! 


fredag 7 augusti 2015

Cigarrer...

Större bild - Klicka på bilden!

2 augusti 2015


Tre bilder

Större bild - Klicka på bilden!

Massor av hägrar...30 - 40 stycken

Massor av vadare - aphåll...den här var den enda som var snäll...

Massor av måsfåglar...den här var den enda som var snäll...
2 augusti 2015