måndag 31 mars 2014

Kasper på Mörkö - Sista bilden

Större bild - Klicka på bilden!


Vilken tur med vädret jag/vi hade igår då...idag är det gråtråkväder och det här får bli sista bilden på den fina juvelen.
En underbar bekantskap men ack så svårflörtad men till slut gick det vägen och den kom så pass nära att det blev fina bilder som jag kan känna mig nöjd med!
OCH...den är rapporterad idag med vid de vanliga pölarna...spännande att se hur länge den stannar...mat finns det i form av fina feta maskar som den drog upp lite då och då...det såg mumsigt ut!

söndag 30 mars 2014

Kaspisk pipare igen...

Större bild - Klicka på bilden!


...och idag hade jag större lycka med piparen enär den kom närmare än sist...som närmast var den nog ca 10 - 15 meter nånting och vid ett tillfälle på rätt sida om "pölen"...åkte tidigt i morse och var framme vid solens uppgång och stannade till framåt elvatiden då jag faktiskt kände mig rätt så nöjd med dagens bilder...nej, nu får den vara ifred från min sida i alla fall och idag var det inte så himla många skådisar på plats.
Vädret var kalas och inget "soldaller" i luften heller...



Mörkö - 30 mars 2014

lördag 29 mars 2014

Kasper...

Större bild - Klicka på bilden!



...är fortfarande kvar idag - lördag 29 mars - och det har rapporterats i morse att den var endast tio meter ifrån dikeskanten som syns på bilden...där gick gränsen för var man inte fick gå över.
Den knallar fram och tillbaka i vattenpölarna som bildats i sänkor närmast diket på åkern.
Eventuellt ska jag göra ett nytt försök i morgon söndag och se om jag kan få den lite närmare än förra gången.

fredag 28 mars 2014

Quasimodo

Större bild - Klicka på bilden!



En favorit i repris från mars 2012.

torsdag 27 mars 2014

Kaspisk pipare

Större bild - Klicka på bilden!



Första fyndet i Sverige och den hamnade på Norra Mörkö på en åker där...inte långt från Sandasjön och har varit stationär i tre dagar nu...långt avstånd tyvärr och svårfotat.
Givetvis ett nytt kryss för mig också.

lördag 22 mars 2014

Än är´e för tidigt å dra av sig långfillingarna...

Större bild - Klicka på bilden!


...blåst som sjutton har det gjort den här veckan och ingen värme alls att tala om...förra året vid den här tiden var det 19 grader kallt och en hel del snö så visst är det varmare och tidigare vår i år.
Men vinterdäcken får allt sitta en vecka till...
Idag bjuder jag på en tulpan...det är väl en vårblomma om något...



lördag 15 mars 2014

Ullis på promenad...

Större bild - Klicka på bilden!


...med kryckor...det går framåt!

13 mars - 2014

Större bild - Klicka på bilden!



Sista bilden...

Större bild - Klicka på bilden!


...från denna säsongens kojsittningar togs i onsdags i veckan...nu blir det inget mer därifrån förrän i höst.
Ska bli skönt å få komma ut och möta våren och alla dess innevånare!
En underbar tid har vi framför oss!

Gillar...gillar inte...

Större bild - Klicka på bilden!

Husbyån 

...Bridge fungerar skitbra och jag gillar programmet MEN jag gillar inte Adobes returpolicy...när jag går in på Mina Sidor där och försöker få tebax pengarna på Lightroom som jag har rätt till inom 30 dagar...1200 peng...det står att man kan och har rätt att returnera en vara men så klickar man och det går bara för runt...det går liksom inte att få ngn vettig kontakt någonstans utan man hamnar bara på automatfunktioner...vilket jävla skit!
Och går man in på Retur så står det "Du har inga varor att returnera" man måste registrera sig men jag är ju reggad!
Och frugan ringde Adobe Sverige men ingen svarar...men det konstiga i det hela är att när jag satte in Visakortet/Handelsbanken i kortläsaren och betalade så gick det på några sekunder men om jag vill ha tebax pengarna för ett felköp så är det lögn i helvete.
 OM man överhuvudtaget lyckas få till en retur så tar det tre, fyra dagar att få pengarna...märkligt, märkligt...men men...får väl ta det som lärpengar!
Men sur blir man!
Jaja...nog om det...gjort är gjort...nu roligare saker...våren är här med ett riktigt bakslag i morse...det snöade och blaskade...och nu kl 11:30 blåser det storm utan snö...härligt, härligt...man riktigt känner i kroppen hur våren är på G!


måndag 10 mars 2014

Mera Havsörn och Kungsörn

Större bild - Klicka på bilden!

Bra utsikt!

Havsörn i skyn!

Min mat!

Tittut!

Vad händer därborta då!

Förbannad...!

Förbannad här med...!

På den här...!

Man kanske skulle ta å röra på sig!

Åhej å hå...!

Är du död eller...?

Åsså en skogspromenad!

Åsså tar vi en skitbild...! Alltid lika roligt...! :-)

Snipp, snapp, snut...så var denna bildserie slut!


lördag 8 mars 2014

Kungsörn och Havsörn

Större bild - Klicka på bilden!


Igår blev det en sittning igen efter några veckors uppehåll av anledning mänskliga aktiviteter en bit ifrån kojan och dels avsaknad av havsörnar, att de inte vågar sig ner från träden eller håller sig på isen.
Nu är det lugnt därute och isen har smällt och vi tänkte att vi tar en eller ett par sittningar till som säsongsavslutning...nu är det ju våren och dess begivenheter som drar mest men vi fick en rapport om att det setts örn och tänkte att...kanske, kanske...
Vi drog ut tidigt igår morse...okristligt tidigt...ljuset kommer tidigare och tidigare...och dagarna har blivit längre...vi hade inga som helst förhoppningar/förväntningar på att det skulle dyka upp något utan siktet var väl mer eller mindre inställt på vråkarna...som vanligt.
Precis efter att ljuset kommit så vad dyker upp då...en örn sa jag till kompisen och efter att den kommit med en lågflygning mellan träden rakt framifrån så fick jag se den ljusa kronan på huvudet; men va faaaan det är ju kungsörnen!
Vilken överraskning!
En riktig skräll...men inte ville den hålla till där vi ville utan upp i trädet vid sidan av kojan till höger utom skotthåll för kameran och sen upp rakt fram i ett träd men där blev det fina bilder med kungsörnen i fritt läge.
Och efter det drog den...jaha...det var det roliga...inget mer hände på flera timmar...suck suck vad dagen gick långsamt...vi pratade om att dra hemmåt...men så helt plötsligt så kommer kungsörnen tillbaka och landar i trädet till höger igen men efter en liten stund går den ner och i fint läge och kamerorna smattrar på med ett jäkla skjutande!
Den tar ingen notis om det...så efter en stund börjar den låta och huvudhåren reser sig på den...ahaaa...en annan örn på ingång kanske...jodå mycket riktigt...en ung havsörn landar bortanför myrstacken till vänster och står där och glor...och gör lite konster...först...sen mycket konster...kul är det och hjärtat bultar lite extra!
Och kungsörnen fortsätter att äta och bryr sig inte alls om havsörnen...
Sammantaget en mycket lyckad dag! En av de bästa...där ser man...man ska aldrig ge upp...rätt vad det är så: "plötsligt händer det!"
Idag vilodag...imorrn kan ni ju gissa vad det blir...! :-)


7 mars - 2014

torsdag 6 mars 2014

Dagens bilder...

Större bild - Klicka på bilden!

Svarthakedoppingsjön - Ripsarundan - Isen ligger fortfarande och två sångsvanar väntar på att isen ska smälta så att häckningsbestyren kan komma igång.

Fem bilder är från Aspamaden, mycket vår i luften nu!




6 mars 2014